zupa ze świeżego szpinaku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

pyszna i wiosenna zupa

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duży pęczek liści szpinaku
    litr wywaru warzywnego lub z kury.
    Pół litra śmietany 30 procent
    sól
    pieprz
    mielony czosnek
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ze świeżego szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. szpinak podsmażamy na maśle, dodajemy sół, pieprz i czosnek, wywar zagotowujemy , dodajemy śmietanę i podsmażony szpinak, całość blendujemy na gładko, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy z grzankami lub makaronem.

Porady

w wersji light możemy nie dodawać śmietany a do czystego wywaru ze szpinakiem na talerz dodać łyżkę jogurtu naturalnego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować