Surówka z kapusty pekińskiej z mandarynką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo lubimy takie połączenia składników trochę na słodko

  • 20 min

Składniki:

  • kapusta pekińska 1 szt
    marchewka 1 szt
    mandarynki w puszce 1 szt
    papryka żółta 1 szt
    seler naciowy 3 gałązki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej 3 łyżki


    ocet winny 2 łyzki

Surówka z kapusty pekińskiej z mandarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-29s9eel 1. Kapustę pekińską myjemy i kroimy drobno solimy lekko mieszamy i zostawiamy chwilę.
  • image-27n3w8u 2. Do kapusty dodajemy poszatkowaną marchewkę i posiekany seler naciowy.
  • image-0v26l8k 3. Do surówki dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę ,mandarynki doprawiamy pieprzem,wlewamy olej i ocet,można tez wlać trochę soku z mandarynek ,mieszamy.
  • 4. Taką surówkę można podać do obiadu .

    POLECAM!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy