Surówka z kapustą pekińską i ogórkami kiszonymi

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Surówka obiadowa, ale i na grilla z kapustą pekińską, porem, marchewką, cebulką, pomidorem oraz ogórkiem kiszonym. Lekko pikantna i chrupiąca.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średniej wielkości kapusta pekińska
    1-2 ogórki kiszone,
    kawałek pora,
    1 duża cebula czerwona,
    3 pomidory średniej wielkości,
    2 duże marchewki
    2 łyżki oleju pikantnego z papryką i bazylią

Surówka z kapustą pekińską i ogórkami kiszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty odcinamy końcową twardą część.
    Pozostałą drobno szatkujemy.
    Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach na tartce.
    Por kroimy w cienkie plastry, cebulę, pomidora i ogórka w małą kostkę.
    Wszystkie warzywa mieszamy razem, dodajemy olej.
    Odstawiamy na kilka minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy