Surówka z brukselki

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna chrupiąca surówka z brukselki to idealny dodatek do obiadu jak do kanapek, hamburgerów czy fishburgerów.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g brukselki
    jabłko
    czerwona cebula
    sok z cytryny
    2 łyżki oleju rzepakowego
    sól
    pieprz

Surówka z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obieramy ze skórki, a następnie ścieramy na tarce. Cebulę i brukselki szatkujemy cienko na mandolinie. Surówkę doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, olejem solą i pieprzem, mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy