Surówka z brukselki z jabłkiem

0 (0 ocen)

Prosta i smaczna surówka.

Składniki:

  • 300 g brukselki
    2 jabłka
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki oleju
    1 płaska łyżeczka cukru
    1/2 płaskiej łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z brukselki z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich liści, płuczemy, osuszamy i cienko szatkujemy. Posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 30-60 minut.
  • 2. Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, od razu skrapiamy sokiem z cytryny.
  • 3. Łączymy jabłka z brukselką, dodajemy olej i cukier, mieszamy. Podajemy jako dodatek do mięsa lub ryby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować