Surówka gruszkowo – śliwkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smaczna i zdrowa surówka

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Gruszki -4 szt
    Jabłka – 2 szt
    Śliwki – 8 szt
    Sok z cytryny – 1 łyżka
    Cukier -1 łyżka
    Rodzynki – 1 łyżka

Surówka gruszkowo – śliwkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć, obrać jabłka i gruszki, usunąć gniazda nasienne , a śliwki wypestkować, i pokroić wszystkie owoce w kostkę, skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem i rodzynkami, wymieszać i schłodzić parę minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy