Suflet z brzoskwinią i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brzoskwinie obrać i pokroić na cząstki, pestki odrzucić.
2.Zagotować wino z miodem, sokiem z cytryny i cynamonem, wrzucić brzoskwinie i całość chwilę gotować.
Brzoskwinie wyjąć z wywaru i rozłożyć do kokilek.
3.Białka jajek oddzielić od żółtek, i ubić na sztywno dodając szczyptę soli.
4.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy powróci do temperatury pokojowej, do czekolady dodać serek, całość wymieszać. Dodać 3 żółtka, połączyć. Następnie dodać ubite białka, delikatnie wymieszać. Powstałą masę nałożyć na brzoskwinie w kokilkach.
5.Kokilki wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec kolejne 15minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, ale sufletu jeszcze nie wyciągać, powinien zostać w piekarniku jeszcze minimum 15 minut.
Komentarze