STYROPIAN

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis dostałam od koleżanki. Jest naprawdę łatwy, szybki i prosty w zrobieniu. A przede wszystkim pyszny:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO:
    - 3 szkl. mąki pszennej lub tortowej
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 0,5 szkl. cukru
    - margaryna lub masło (200g)
    - 5 żółtek
    Ze wszystkich składników zagnieść ciasto na kruszonkę i podzielić na dwie części.

    MASA:
    - 2 gęste jogurty brzoskwiniowe ( każdy po 500g)
    - 0,5 szkl cukru
    - budyń śmietankowy (sypki)
    - łyżeczka proszku do pieczenia
    - 200 g wiórków kokosowych
    - 5 białek ubitych na sztywno ze szczyptą soli.


Styropian - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jogurtu, budyniu, cukru i proszku do pieczenia zrobić masę mieszając łyżką. Potem dodać wiórki kokosowe, na koniec porcjami dodawać ubite białka.

    Na wysmarowaną blachę położyć I warstwę kruszonki. Potem masę jogurtową i na to drugą warstwę kruszonki. Piec w 180C ok. 1h.

Porady

Na końcu wierzch najlepiej posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy