Spring rolls z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dobra przekąska na przyjęcie

  • 20 min

Składniki:

  • 20 krewetek vannamei białych
    10 arkuszy papieru ryżowego
    100g makaronu ryżowego nitki
    pęczek świeżej kolendry
    3 łyżki sosu teriyaki
    sos chilli

Spring rolls z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki gotować 6 min we wrzątku wraz z 2 łyżkami sosu teriyaki.
  • 2. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i trzymać 3 min pod przykryciem. Odcedzić i pokroić.
  • 3. Kolendrę pokroić i wymieszać z makaronem oraz łyżką sosu teriyaki.
  • 4. Papier ryżowy zmoczyć wodą i poczekać chwilę aż zmięknie. Na środek dać 2 krewetki przekrojone na pół oraz 2 łyżki makaronu z kolendrą. Zwinąć jak krokiety.
  • 5. Podawać z sosem chilli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy