Sphagetti

0 (0 ocen)

na szybko...

Składniki:

  • - 0,5 kg mięsa mielonego
    - 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
    - 1 ząbek czosnku
    - 1 łyżka oleju do smażenia

    sos:
    - 300 ml wody
    - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    - 1 łyżeczka bazylii
    - 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    - 1 łyżeczka papryki słodkiej
    - sól i pieprz

Sphagetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 5 minut. Posypujemy przyprawą i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy jeszcze 5 minut.
    W tym czasie łączymy wszystkie składniki sosu. Wylewamy na mięso i dusimy około 5 minut.
    Podajemy z makaronem. Możemy również posypać startym żółtym serem. Smacznego...

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy