Spaghetti ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Potrawa jest prosta i szybka w przygotowaniu a co najważniejsza jest smaczna

  • 30 min

Składniki:

  • 1 op. makaronu spaghetti
    2 op. szpinaku mrożonego (ja miałam 450g w opakowaniu)
    2 łyżki śmietany 18% "do zup"
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki gałki muszkatołowej
    sól i pieprz
    1/2 op sera feta
    100g słonecznika łuskanego
    100g sera żółtego

Spaghetti ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W trakcie robienia sosu należy nastawić wodę i ugotować makaron.
    Na oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodać szpinak i czekać aż się rozpuści.
  • 2. Gdy woda częściowo odparuję dodać gałkę muszkatołowa, sól i pieprz. Mieszając co chwilę.
  • 3. Słonecznik zrumienić na suchej patelni, a ser fetę pokroić w kostkę
  • 4. Do szpinaku dodać śmietanę, słonecznik i ser fetę i jeszcze przez chwilę potrzymać na ogniu aż zacznie pyrkać.
  • 5. Danie można podawać na dwa sposoby: makaron polany sosem albo wszystko wymieszane.
  • 6. Po wierzchu posypać startym serem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy