Bardzo brakuje mi jedzenia z Calabrii czasami więc robie coś na podobę :-)
15 min
Składniki:
makaron spaghetti (jak najcieńszy, ja uzywam 5),świeże peperoncino zielone i czerwone :-) oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, pomidorki koktajlowe,wino (ja używam Carlo Rossi-miałam akurat różowe,ale można dodać białe...jakiekolwiek, no byleby nie słodkie , musi być wytrawne oczywiście), sól :-)
Spaghetti con peperoncino fresco :-) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.makaron podgotowujemy (na pół twardy musi być, ponieważ bedzie dochodził do siebie na patelni z papryczkami),na rozgrzaną oliwe z oliwek (kapka) wrzucamy makaron podgotowany chwilke (minutę smazymy żeby sie połaczył z oliwą), wrzucamy pokrojoje peperoncino (ile kto lubi) solimy smazymy podlewając winem az makaron będzie dobry i gotowe ;-) układamy na talerzu przystrajamy pomidorkami koktajlowymi ( pomidorki można skropić octem balsamicznym) smacznego
Porady
Potrawę na patelni mieszamy potrząsając patelnią !!!!
Komentarze