Spaghetti con peperoncino fresco :-)

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo brakuje mi jedzenia z Calabrii czasami więc robie coś na podobę :-)

  • 15 min

Składniki:

  • makaron spaghetti (jak najcieńszy, ja uzywam 5),świeże peperoncino zielone i czerwone :-) oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, pomidorki koktajlowe,wino (ja używam Carlo Rossi-miałam akurat różowe,ale można dodać białe...jakiekolwiek, no byleby nie słodkie , musi być wytrawne oczywiście), sól :-)

Spaghetti con peperoncino fresco :-) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • peperoncino :-) 1. makaron podgotowujemy (na pół twardy musi być, ponieważ bedzie dochodził do siebie na patelni z papryczkami),na rozgrzaną oliwe z oliwek (kapka) wrzucamy makaron podgotowany chwilke (minutę smazymy żeby sie połaczył z oliwą), wrzucamy pokrojoje peperoncino (ile kto lubi) solimy smazymy podlewając winem az makaron będzie dobry i gotowe ;-) układamy na talerzu przystrajamy pomidorkami koktajlowymi ( pomidorki można skropić octem balsamicznym) smacznego

Porady

Potrawę na patelni mieszamy potrząsając patelnią !!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy