Spaghetti a’la bolognese (bezmięsne)

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Propozycja dla tych, którzy uwielbiają makaron.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g makaronu spaghetti
    250 g boczniaków
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    100 ml białego wina wytrawnego
    1 duża marchew
    500 ml passaty pomidorowej
    1/2 szklanki startego parmezanu
    1 łyżka suszonego lubczyku
    sól, pieprz

Spaghetti a’la bolognese (bezmięsne) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti a’la bolognese (bezmięsne) 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.



    Cebulę, czosnek i grzyby mielimy na dużych oczkach. Smażymy na rozgrzanym maśle, razem ze startą na dużych oczkach, marchewką.



    Dodajemy białe wino, odparowujemy.



    Następnie wlewamy passatę, wsypujemy lubczyk, dodajemy parmezan.



    Dusimy przez kwadrans.



    Do sosu dodajemy makaron, doprawiamy solą i pieprzem (wg uznania).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy