Spagetti Carbonara

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis przywiozłem z Włoch

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron do spaghetti opakowanie: 500 dekagramów
    - boczek wędzony: 200 dekagramów
    - śmietana 18% do zup i sosów: 10 mililitrów
    - jajka: 2 sztuki
    - parmezan starty: 10 gramów
    - cebula w piórka: 1 sztuka
    - czosnek posiekany: 2 ząbki
    - zielona pietruszka-posiekana: 1 sztuka
    - bazylia świeża listki: 1 sztuka

Spagetti carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spagetti Carbonara 1. Ugotować makaron, na patelni na oliwie z oliwek podsmażyć cebulkę, czosnek i boczek pokrojony w kostkę, dodać śmietanę i jajka do smaku doprawić pieprzem i solą. W przygotowanym sosie wymieszać makaron. Całość podzielić na porcje , posypać pietruszką i parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy