Sos barbecue

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny, domowej roboty sos barbecue jako świetny dodatek do pieczonych i grillowanych mięs.

  • 20 min

Składniki:

  • - przecier pomidorowy - 6 łyżeczek
    - suszone śliwki - 6 szt
    - suszona żurawina - 1 łyżka
    - sos tabasco - 3-4 krople
    - suszone płatki czosnku - 1 łyżeczka

Sos barbecue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1aqctiw 1. Śliwki i żurawinę zalewamy 1 szklanką przegotowanej wody. Gotujemy do odparowania wody (zostawiamy minimum). Następnie do owoców dodajemy przecier pomidorowy, sos tabasco i czosnek. Mieszamy i chwilę razem gotujemy. Następnie wszystko razem blendujemy na jednolity sos.

Porady

Świetny dodatek do pieczonych i grillowanych mięs

Komentarze

Podobne przepisy