Sorbet cytrynowo- bazyliowy

  • wyświetlono: 304 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Orzeźwiający i idelanie słodki :)

natalieb88

Składniki

2 cytryny
100 g cukru żelującego
pęczek bazylii
białko jaja

Sposób przygotowania przepisu:

Sorbet cytrynowo- bazyliowy

  • 1. Z obu cytryn wyciskamy sok i filtrujemy przez sitko.
    80 g cukru zalewamy 350 ml wody, doprowadzamy w garnku do wrzenia, ściągamy z ognia i dorzucamy posiekane listki bazylii, dodajemy też sok z cytryny.
  • 2. Pozostawiamy do nasiąknięcia na 30 minut.
    Syrop odcedzamy i dodajemy białko ubite z resztą cukru, mieszamy.
    Wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciesezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

image-0rgbj93

Dodane przez: KuchniaPoli

Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy. Niskokaloryczny,...

Sorbet z mango

Dodane przez: Alex M

Sorbet z mango

Najlepszy sorbet na świecie! Słoneczne...

Sorbet bananowy

Dodane przez: PolskaGotuje

Sorbet bananowy

Ten sorbet bananowy jest idealny...

truskawkowy sorbet

Dodane przez: PolskaGotuje

Truskawkowy sorbet

Przepis na bardzo prosty, orzeźwiający...

Truskawkowy sorbet

Dodane przez: Jaga85

Truskawkowy sorbet

Owocowe sorbety są pycha, zwłaszcza...

sorbet gruszkowy

Dodane przez: Doraa

Sorbet gruszkowy

Sorbet, to najstarszy mrożony owocowy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE