Smażony ser

  • wyświetlono: 796 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Inspiracją do smażonego sera była wycieczka do Czech podczas, której zasmakowałam tego dania.

otylia-sieczka
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- ser mozzarella, edamer: 300 gramów
- Jajko: 1 sztuka
- bułka tarta do panierowania: 0.5 szklanki
- mąka: 0.5 szklanki
- olej do głębokiego smażenia: 2 szklanki

Sposób przygotowania przepisu:

Smażony ser

  • 1. Ser pokroić na cztery części (niezbyt grube). Oprószyć dość dokładnie mąką następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej (dokładnie, aby zakryć ser). Olej rozgrzać tak jak na frytki. Do głębokiego tłuszczu wrzucić ser i smażyć przez ok 5 min aby ser stal się płynny w środku.
    Polecam z frytkami i sosem tatarskim.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serlatojajkoobiadwiosnajesieńszybki_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Smażony ser halloumi ze szpinakiem i jogurtowym dressingiem

Dodane przez: jacekwkuchni

Smażony ser halloumi ze szpinakiem i jogurtowym...

Zaczyna się niewinnie — trochę...

Halibut smażony

Dodane przez: smak i uczucie

Halibut smażony

Halibut to przepyszna ryba, ale...

Nototenia smażona

Dodane przez: czarrna

Nototenia smażona

Nototenia to pyszna, nieduża rybka....

Mintaj smazony

Dodane przez: ewaeu

Mintaj smażony

Bardzo smaczna ryba.

karp

Dodane przez: mirelaj

smażony karp

smażony karp

martadela

Dodane przez: anka1988

Mortadela smażona

Szybki obiad!

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE