Smażone jajka w parówkach

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Super śniadanie dla małych niejadków. Szybko, zdrowo, oryginalnie.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 szt. parówki
    2 szt. małe jajka
    1 łyżka masła klarowanego
    szczypiorek
    pomidorki koktajlowe
    parę listków szpinaku

Smażone jajka w parówkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażone jajka w parówkach. 1. 1. Każdą z parówek przekuwamy drewnianym patyczkiem z jednego boku, delikatnie przesuwamy do końca, trzymając cały czas tego boku. Następnie ponacinać w poprzek, w równych odstępach. Wyjąć patyczki. Zagotować nie dużą ilość wody, wrzucić tak przygotowane parówki i gotować 1-2 minuty.
  • 2. 2. Na gorącą patelnie dać masło klarowane, wyłożyć ugotowane parówki, które przy gotowaniu zwiną się w okrąg. W środek każdej parówki wlać jajko, smażyć przez parę minut na małym ogniu.
  • 3. 3. Na talerzu wyłożyć listki szpinaku w kształcie kwiatów, na listki usmażone parówki z jajkami, posypać pokrojonym szczypiorkiem, udekorować pomidorkami.

Komentarze

Podobne przepisy