Dyniowe muffinki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Dyniowe muffinki są idealnym połączeniem zdrowia i słodyczy. Serdecznie polecam!

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • Składniki na około 16 muffinek:
    – 600g puree z dyni (dynię można upiec w piekarniku lub w parowarze i potem zblendować)
    – 350g pełnoziarnistej mąki
    – 80g cukru trzcinowego
    – 2 jajka
    – 2 łyżeczki cynamonu
    – 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    – szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Dyniowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odsącz puree z nadmiaru wody. Moja dynia była mięsista, więc nie było takiej potrzeby.
  • 2. Wymieszaj dokładnie suche składniki z jajkami i puree (nie może być gorące).
  • 3. Przełóż do silikonowych foremek lub papilotek.
  • 4. Piecz muffinki około 35min w temperaturze 180°C.

Porady

Moje babeczki dodatkowo polałam odrobiną lukru własnej roboty. Oczywiście można pominąć ten krok.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować