Muffinki dyniowe na jogurcie

4.44 (198 ocen)

  • 30 min

Puszyste, wilgotne i bardzo smaczne. Takie są muffinki z dodatkiem startej dyni. Idealne na deser lub drugie śniadanie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 1/2 szklanki dyni startej na drobnych oczkach
    Suche:
    1 1/2 szklanki mąki
    2/3 szklanki cukru
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    szczypta soli
    szczypta imbiru
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1 łyżeczka cukru z wanilią
    Mokre:
    2 jajka
    1/2 szklanki oleju
    80 ml gęstego jogurtu greckiego
Wystaw ocenę:

4.44 (198 ocen)

Muffinki dyniowe na jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche. W drugiej misce roztrzepać składniki mokre. Połączyć składniki mokre z suchymi. Dodać startą dynię i niedbale wymieszać. Ciasto nakładać do foremek do 2/3 wysokości i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Dynia Imbir Jajka Jogurt Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować