Śledziowa salsa z anchois

  • wyświetlono: 152 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Śledziowa salsa to idealna przekąska na świąteczny stół.

IMG_9922
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

3 płaty śledzia z zalewy

marynowane grzybki np. podgrzybki

anchois 50 gram

pół jabłka

3 ogórki kiszone

majonez

pieprz do smaku

koperek

Sposób przygotowania przepisu:

Śledziowa salsa z anchois

  • 1. Płaty śledziowe mocz w wodzie 2 godziny, następnie opłucz i osusz. Pokrój w kostkę .

    Jabłko, ogórki i grzybki i anchois pokrój w drobną kosteczkę .

    Koperek posiekaj.

    Składniki zmieszaj z majonezem dopraw pieprzem. Podawaj po dwóch dniach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkaśledzikśledźprzekąskarybyboże narodzeniemarynowane podgrzybkimarynowane grzybki

Komentarze

Podobne przepisy

Płaty śledziowe w panierce

Dodane przez: anita176

Płaty śledziowe w panierce

Szybkie danie zarówno na ciepło...

sledzie z imbirem

Dodane przez: izaa_a

śledzie z imbirem

śledzie z tego przepisu są przepyszne,...

Rollsy z tortilli z farszem szpinakowym

Dodane przez: Ewelina Marcin

Rollsy z tortilli z farszem szpinakowym

Moja propozycja szybkiej w przygotowaniu,...

Tortilla

Dodane przez: JulkaTomeczek

Tortilla z łososiem i twarożkiem

Doskonała przekąska na imprezy...

Wigilijne kapuśniaczki z grzybami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Wigilijne kapuśniaczki z grzybami

Kapuśniaczki to tradycyjna świąteczna...

Drożdżowe cebularze z pieczarkami

Dodane przez: beniawojt

Drożdżowe cebularze z pieczarkami

Znikają z talerza zdecydowanie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE