Śledziowa salsa z anchois

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Śledziowa salsa to idealna przekąska na świąteczny stół.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 płaty śledzia z zalewy

    marynowane grzybki np. podgrzybki

    anchois 50 gram

    pół jabłka

    3 ogórki kiszone

    majonez

    pieprz do smaku

    koperek

Śledziowa salsa z anchois - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe mocz w wodzie 2 godziny, następnie opłucz i osusz. Pokrój w kostkę .

    Jabłko, ogórki i grzybki i anchois pokrój w drobną kosteczkę .

    Koperek posiekaj.

    Składniki zmieszaj z majonezem dopraw pieprzem. Podawaj po dwóch dniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy