Śledzie salsa

4.49 (164 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne śledzie w słodko-kwaśnym sosie wymyśliłam na imieniny męża, który uwielbia ryby pod każdą postacią.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - matiasy- płaty: 6 sztuk
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - papryka żółta: 0.5 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - keczup pikantny: 200 gramów
    - koncentrat pomidorowy (czubata): 1 łyżka
    - olej: 50 mililitrów
    - ocet: 2 łyżki
    - cukier: 1 łyżka
    - majeranek: 1 łyżeczka
    - jarzynka (przyprawa uniwersalna): 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Śledzie salsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy wymoczyć ok. 2h, co jakiś czas zmieniając wodę. Papryki i cebulę pokroić w paski, udusić na oleju z jarzynką (można dodać kilka łyżek wody). Dodać pozostałe składniki, wymieszać, zagotować, odstawić do ostygnięcia. Matiasy pokroić w małe kawałki i dobrze wymieszać z sosem. Schłodzić kilka godzin przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować