Śledzie z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -300 g śledzi w oleju typu matias
    -2 duże cebule
    -1 średnia cytryna
    -1 garść rodzynek
    -2 łyżeczki pieprzu

Śledzie z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie kroimy na kawałki, kładziemy na dno szklanego naczynia. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę lub piórka, wrzucamy do naczynia. Dodajemy pieprz, sok z cytryny i rodzynki. Zalewamy na końcu olejem pozostałym w opakowaniach po śledziach. Mieszamy. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 12 godzin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy