Śledzie z dynią

0 (0 ocen)

220g filetów śledziowych 1 1/2 szklanki puree z pieczonej dyni 1 cebula 1 łyżeczka startego świeżego imbiru ½ łyżeczki curry 3-4 łyżki śmietany sól pieprz czarny

Składniki:

  • 220g filetów śledziowych
    1 1/2 szklanki puree z pieczonej dyni
    1 cebula
    1 łyżeczka startego świeżego imbiru
    ½ łyżeczki curry
    3-4 łyżki śmietany
    sól
    pieprz czarny

Śledzie z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe moczyć w wodzie z dodatkiem mleka przez ok 1 godzinę. W ten sposób pozbędziemy się nadmiaru soli. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać puree z dyni i chwilę podsmażyć. Przyprawić imbirem, pieprzem i curry. Wystudzić i wymieszać ze śmietaną. Śledzie pokroić na cząstki i połączyć razem z puree z dyni. Ewentualnie doprawić solą jeśli to konieczne. Odstawić na co najmniej 2 godziny przed podaniem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy