Śledzie pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 20 min

dla smakoszy potraw z ryb

  • 20 min

Składniki:

  • -opakowanie hermetycznie zamknietych solonych
    śledzi matjasów w oleju ( 200g lub 250g ),
    -ok. 10 sztuk ugotowanych w mundurkach nie solonych,
    ziemniaków,
    -4-5 ugotowanej ze skórką marchewek,
    -1 średnia cebula,
    -2 jajka ugotowane na twardo,
    -kukurydza w puszce, ale nie koniecznie,
    -majonez

Śledzie pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -śledzie pokroić w paski,ułożyc na półmisku,
    -na to posypać drobno pokrojoną cebulkę
    następnie obrane ze skórki i potarte
    ( na wiekszych oczkach ) ziemniaki,
    -delikatnie pokropić olejem z pojemnika po śledziach,
    ale nie cały,
    -całość pokryć cienką warstwą majonezu,
    -zetrzeć na majonez ugotowaną marchew,
    -znów warstwa majonezu i na to drobno posiekane jajka
    i kukurydzę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy