Śledzie pod pierzynką

4.5 (180 ocen)

  • 60 min

Ten przepis otrzymałam od mojej koleżanki, od tego czasu zawsze jest na naszym stole wigilijnym.

  • 60 min

Składniki:

  • 30 dkg śledzi w oleju
    2 cebule
    pęczek koperku
    2 średnie ugotowane marchewki
    2 średnie ugotowane ziemniaki
    6-7 ogórków konserwowych
    1 jajko ugotowane na twardo
    1 słoik majonezu
    pieprz, sól
    do dekoracji siemię lniane
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledzie pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Danie serwujemy w szklanym naczyniu, aby widoczne były warstwy sałatki.
    1 warstwa pokrojone w paseczki śledzie
    2 warstwa pokrojona w drobną kosteczkę cebula (można sparzyć)
    3 warstwa drobno pokrojony koperek
    popieprzyć (NIE SOLIMY)
    4 warstwa starta na średnich oczkach ugotowana marchewka
    smarujemy majonezem
    5 warstwa starte na średnich oczkach ugotowane ziemniaki
    smarujemy majonezem
    6 warstwa pokrojone w drobną kosteczkę ogórki konserwowe
    smarujemy majonezem
    posypujemy startym ugotowanym jajkiem oraz z pozostałą marchewką
    opcjonalnie posypujemy siemię lnianym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować