Śledzie japońskie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Polecam na sylwestra, siedząc długą nocą na pewno każdy się skusi.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 25 dag. śledzi solonych
    • 1 Cebula
    • Duże jabłko
    • 4 ogórki konserwowe
    • ½ puszki groszku konserwowego
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • ½ słoiczka majonezu

Śledzie japońskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Śledzie na 1 godzinę moczymy w wodzie, po namoczeniu kroimy w kostkę.
    2. Jajko, ogórek kroimy w drobną kostkę.
    3. Jabłko oraz cebulę obieramy i również kroimy w kostkę.
    4. Pokrojone składniki przekładamy do miski.
    5. Dodajemy groszek
    6. Na koniec dodajemy majonez i wszystko razem mieszamy
    7. Sałatka gotowa
    8. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.99 (173 ocen)

Śledzie gajowego