ŚLEDŹ W ŚMIETANIE

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W MOIM DOMU ZAWSZE GOŚCI WIGILII

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłko: 1 sztuka
    - wino białe półwytrawne: 100 mililitrów
    - FILETY ŚLEDZIOWE-MATIASY: 4 sztuki
    - borówka do mięs: 4 łyżki
    - śmietana gęsta 18%: 150 gramów

Śledź w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. JABŁKO OBRAĆ.POKROIĆ NA 4 PLASTRY.WINO ROZGRZAĆ I PODDUSIĆ W NIM PLASTRY JABŁKA.POZOSTAWIĆ DO PRZESTYGNIĘCIA.UŁOŻYĆ NA PÓŁMISKU FILETY MATIASY ZWINĄĆ,UŁOŻYĆ NA PLASTRACH JABŁKA,PRZYBRAĆ BORÓWKAMI,PO 1 ŁYŻCE NA KAŻDY ZAWIJAS I POLAĆ KAŻDĄ PORCJE ŚMIETANĄ.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy