ŚLEDŹ W ŚMIETANIE

  • wyświetlono: 140 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

W MOIM DOMU ZAWSZE GOŚCI WIGILII

  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- jabłko: 1 sztuka
- wino białe półwytrawne: 100 mililitrów
- FILETY ŚLEDZIOWE-MATIASY: 4 sztuki
- borówka do mięs: 4 łyżki
- śmietana gęsta 18%: 150 gramów

Sposób przygotowania przepisu:

ŚLEDŹ W ŚMIETANIE

  • 1. JABŁKO OBRAĆ.POKROIĆ NA 4 PLASTRY.WINO ROZGRZAĆ I PODDUSIĆ W NIM PLASTRY JABŁKA.POZOSTAWIĆ DO PRZESTYGNIĘCIA.UŁOŻYĆ NA PÓŁMISKU FILETY MATIASY ZWINĄĆ,UŁOŻYĆ NA PLASTRACH JABŁKA,PRZYBRAĆ BORÓWKAMI,PO 1 ŁYŻCE NA KAŻDY ZAWIJAS I POLAĆ KAŻDĄ PORCJE ŚMIETANĄ.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zimaWigiliakuchnia Japońskakuchnia amerykańskaboże narodzeniekuchnia polskajesieńkuchnia tajskadieta środziemnomorskadieta 1000 kaloriidie ta zgodna z grupą krwikonkurs_wigilijny

Komentarze

Podobne przepisy

Śledź w zalewie pomidorowej

Dodane przez: KuchcikGotuje

Śledź w zalewie pomidorowej

Ryby, a szczególnie śledzie bardzo...

Śledź w galarecie

Dodane przez: AnnaKoziel

Śledź w galarecie

Coś dla miłośników śledzi

Śledź w oleju

Dodane przez: AnetaJ

Śledź w oleju

Bardzo proste w przygotowaniu śledzie,...

śledź w kożuchu

Dodane przez: Kasja1986

Śledź w kożuchu

Moja ulubiona sałatka śledziowa,...

Śledź opiekany w zalewie octowej

Dodane przez: LucyG

Śledź opiekany w zalewie octowej

Śledzika po prostu nie może zabraknąć...

Śledzik

Dodane przez: rzelkazag

Śledź w konserwowym towarzystwie

Sałatka śledziowa w towarzystwie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE