skrzydełka tandori masala z ciemnym ryżem i brokułem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybkie i pożywne danie.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 torebki ryżu dzikiego lub naturalnego
    sól i pieprz
    1 duży brokuł
    8 skrzydełek
    kardamon
    kurkuma
    tandori masala
    oliwa

Skrzydełka tandori masala z ciemnym ryżem i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka nacieramy kurkuma, tandori masala i oliwą. Dodajemy kardamon i pieczemy około45 minut w 180 topniach. Ryż gotujemy do miękkości. Brokuła gotujemy na parze , ale tak by był lekko twardy i nie stracił zielonego koloru. Ryż mieszamy z ugotowanym i pokrojonym brokułem. przyprawiamy solą i pieprzem. Skrzydełka i ryz wykładamy na półmisek lub talerze. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy