Chińszczyzna z ciemnym ryżem

0 (0 ocen)

  • 60 min

po chińsku

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa (szynka)
    1 papryka słodka
    1 papryczka chili
    1 cebula
    2 marchewki
    kawałek pora
    kawałek selera
    sól
    pieprz
    oregano
    20 g grzybów mun
    przyprawa chińska 5 smaków
    sos sojowy
    tłuszcz do smażenia
    1 szkl ciemnego ryżu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chińszczyzna z ciemnym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i warzywa kroimy w paseczki. Grzyby mun gotujemy do miękkości. Do woka wlewamy trochę tłuszczu i najpierw podsmażamy mięso, następnie dodajemy warzywa i posiekane grzyby mun, dodajemy sos sojowy , ok 2 łyżki i przyprawiamy do smaku, podlewamy odrobiną wody i dusimy ok 20 min .. w razie potrzeby dodajemy jeszcze wodę i dusimy aż mięso i warzywa będą miękkie. Podajemy z ugotowanym w 2 szkl wody ciemnym ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować