Serowy bananowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche:Z podanych składników zagnieść ciasto,wylepić nim natłuszczoną i obsypaną mąką tortownicę o średnicy około 25 cm
2.Podane składniki masy serowej dokładnie zmiksować(będzie rzadkie) ,powoli wylać na ciasto.
3.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 50 min w temp.180 st C
4.Masa bananowa:Nektar bananowy zagotować ,rozpuścić w nim galaretkę
5.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem,dodać pokrojone banany,do masy wlać tężejącą galaretkę,miksować do połączenia składników.Masę wyłożyć na ostudzony sernik.Pozostawić do całkowitego stężenia.
6.Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody .Nektar zagotować,rozpuścić w nim żelatynę.Śmietanę ubić ,dodać tężejący nektar.Gotową piankę wylać na masę bananową.Schlodzić w lodówce a przed podaniem udekorować.
Komentarze