Serowa rolada z jajkami

0 (0 ocen)

możemy je łączyć prawie ze wszystkimi dodatkami, mięsem, rybami,warzywami, owocami,serami.

Składniki:

  • składniki
    50 dag sera białego
    20dag pleśniowego sera
    20dag masła
    200ml śmietany
    4 jajka
    1 szkl mini marchewek
    1 szkl groszku mrożonego lub konserwowego
    1 papryka żółta
    1 papryka czerwona
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki żelatyny
    2 łyżki chrzanu
    sok z cytryny
    sól

Serowa rolada z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. elatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody. Wszystkie składniki twaróg,ser pleśniowy,masło i śmietanę wkładamy do malaksera,miksujemy aż masa będzie jednolita. Przekładamy do miski, dodajemy rozpuszczoną żelatynę.

    Warzywa kroimy w drobną kostkę,dodajemy groszek,mini marchewki,czosnek pokrojony dokładnie mieszamy. Do masy serowej dodajemy warzywa staranie mieszamy.Podłużną formę wykładamy folią spożywczą, na dno wykładamy cześć serowej masy,na niej położyć ugotowane na twardo jajka,przykryć pozostałą masą wyrównać.Schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy