Sernik z rodzynkami i skórką z cytronu

0 (0 ocen)

Smaczny serniczek z rodzynkami i cytrynową nutą. Szybko się go robi, jest idealny na zwykły dzień, na niedzielę i na święta.

Składniki:

  • 1 kg sera białego twarogowego
    25 dkg margaryny
    1,5 szklanki cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    10 żółtek
    6 białek
    3 łyżki mąki krupczatki
    1 budyń śmietankowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    100 gram skórki z cytronu
    100 gram rodzynek

Sernik z rodzynkami i skórką z cytronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik z rodzynkami i skórką z cytronu 1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodajemy po jednym żółtku. Następnie porcjami dodajemy zmielony ser biały, potem mąkę krupczatkę, budyń i proszek do pieczenia, pod koniec ucierania dodajemy ubite białka. Wsypujemy skórkę z cytronu i rodzynki i delikatnie mieszamy.


    Masę serową wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x35 cm, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 60-70 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy