SERNIK KRÓWKOWY Z BRZOSKWINIAMI

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 40 min

Sernik z masą krówkową i brzoskwiniami. Sernik na kruchym kakaowym cieście.Sernik z galaretką bardzo pyszny.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • ciasto:
    -150 g. margaryny
    -150 g. cukru
    -2 jajka
    -3 łyżki gęstej śmietany 18 %
    -300 g. mąki
    -2 łyżki kakao
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -150 g. mielonych migdałów

    owoce:
    -1 puszka brzoskwiń w syropie

    masa serowa:
    -1 kg. sera śmietankowego
    -5 jaj
    -100 g. cukru
    -100 g. margaryny
    -1 masa krówkowa-400 g.
    -2 czekoladowe budynie

    galaretka:
    -4 wiśniowe galaretki
    -1 l. wody

Sernik krówkowy z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • spód 1. ciasto-Miękkie masło, cukier, jajka i śmietanę zmiksować.Przesiać mąkę z kakao i proszkiem, wymieszać .Na koniec wmieszać migdały.Wylepić blaszkę 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
  • brzoskwinie 2. owoce- Brzoskwinie odsączyć, pokroić na plasterki i rozrzucić na cieście.
  • masa 3. masa- Jajka z cukrem i masłem zmiksować. Dodać ser i zmiksować.Dodawać porcjami masę krówkową, przesiane budynie i zmiksować.Wylać na brzoskwinie.
  • po upieczeniu 4. Piec ponad godzinę w 175 *.
  • galaretka 5. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Wylać na zimny sernik i schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy