Schab zanurzony w marchewce

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Delikatny i kruchy schab w sosie z marchewką

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • ½ kg marchwi
    • Cebula
    • Kostka rosołowa
    • Sól
    • Pieprz
    • Majeranek
    • Trochę mąki do obtoczenia
    • Olej do smażenia

Schab zanurzony w marchewce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Schab kroimy plastry i leciutko rozbijamy
    Następnie przyprawiamy przyprawami pieprzem oraz sola.
    Obtaczamy w mące.
  • mięso 2. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • cebula 3. Przekładamy do brytfanki, wcześniej brytfance zagotować szklankę wody.
    Obieramy cebulę i kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.
  • marchew 4. Marchew obieramy następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • marchew 5. Dodajemy do mięsa.
    Kostkę rosołową również dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem.
  • majeranek 6. Pod koniec duszenia dodajemy majeranek.
  • potrawa 7. Potrawa gotowa.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy