Schab z czubrycą czerwoną

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zaciekawiła mnie ta przyprawa czubryca i postanowiłam zrobić to danie, a przepis dostałam od koleżanki z pracy.

  • 45 min

Składniki:

  • Przyprawa czubryca czerwona
    1 kg schabu
    0,5 kg pieczarek
    30 dag sera
    średni majonez
    sól i pieprz

Schab z czubrycą czerwoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ajyuwi 1. Schab pokroić w plastry i średnio rozbić. Wyłożyć na blaszkę jeden przy drugim i posypać czubrycą czerwoną (dosyć dużo). Na to posypać podsmażonymi pieczarkami z solą i pieprzem (pieczarki w plasterkach).
  • image-0qxn9wk 2. Następnie potrzeć na to ser i posmarować go majonezem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika 180 °C i zapiec bez przykrycia ok. 20 minut. Następnie przykryć folią aluminiową i piec następne 20 minut w tej samej temperaturze. Smacznego

Porady

Czubrycę czerwoną kupisz w sklepie zielarskim.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy