Schab z buraczkami czerwonymi i chrzanem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób

Pieczony schab zawsze smakuje .

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 kilogram schabu bez kości 2 buraczki czerwone 3 łyżki chrzanu tartego 2 łyżki musztardy przyprawa do schabu 1 łyżeczka kminku sol pieprz do smaku .

Schab z buraczkami czerwonymi i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy osuszamy przez środek delikatnie nacinamy aby umieścić buraczkowe nadzienie .Nadzienie ; buraczki gotujemy studzimy i kroimy w gruba kostkę dodajemy przyprawy, chrzan, musztardę i nadziewamy .Na wierzch posypujemy przyprawa do schabu wkładamy do rękawa i pieczemy 1 godzinę 180;C zostawiamy do wystudzenia .Można podawać z sosem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy