Schab w pieczarkach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosty przepis dla każdego, kto dopiero zaczyna swoją przygodę z gotowaniem.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 kotletów ze schabu,
    500 g pieczarek,
    1 duża cebula,
    3 łyżki śmietany 12%,
    olej,
    sól,
    pieprz,
    curry,
    mąka

Schab w pieczarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety należy rozbić na cieńsze plastry. Oprószyć solą, pieprzem, curry i mąką. Smażyć z obu stron po kilka minut. Wedle uznania po usmażeniu można podzielić na mniejsze kawałki.

  • 2. Obieramy i kroimy cebulę, wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i dusimy kilka minut. Dodajemy umyte i pokrojone w plasterki pieczarki, następnie śmietanę. Doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Na końcu dodajemy mięso. Dusimy wszystko jeszcze kilka minut. Kotlety podane zostały z ryżem, ale dobrze smakują również tradycyjnie, z ziemniakami.

Komentarze

Podobne przepisy