Sandwich z leczo

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Pomysł na sandwiche z leczo powstał przypadkiem:) Zastanawiałam się co można dodać do tosta, aby było smacznie i kolorowo, otworzyłam lodówkę i tak powstała moja komputerowa przekąska

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - cukinia mała: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 2 sztuki
    - pieczarki: 5 sztuk
    - papryka zielona: 1 sztuka
    - kiełbasa śląska: 3 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - koncentrat pomidorowy: 1 łyżka
    - sos barbecue: 1 łyżka
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz czosnkowy: 1 szczypta
    - chleb tostowy: 16 sztuk
    - olej: 2 łyżki

Sandwich z leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sandwich z leczo 1. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekana cebulę i kiełbasę śląską w plasterkach, a kiedy kiełbasa się zrumieni dodajemy pokrojona w paseczki paprykę i pieczarki, a na koniec kosteczkę cukinii. Doprawiamy, a następnie łączymy z koncentratem, sosem barbecue i odrobiną wody. Dusimy, aż warzywa będą prawie miękkie. Odstawiamy i studzimy. Leczo do tostów można przygotować również dzień wcześniej.
  • 2. Na tosty nakładamy zimne leczo, przykrywamy drugim tostem i zapiekamy. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy