Sałatka z wołowiny na kwaśno

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sałatka z wołowiny na kwaśno / Salpicon de Res - przystawka nr 1

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - chuda wołowina: 90 dekagramów
    - posiekana cebula: 1 sztuka
    - oliwa: 0.33 szklanki
    - ocet winny: 0.25 szklanki
    - oregano: 2 łyżeczki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - posiekane pomidory bez pestek: 3 sztuki
    - pokrojona w plasterki cebula: 1 sztuka
    - posiekane w plasterki papryczki serrano - u nas chili: 3 sztuki
    - posiekane awokado: 2 sztuki

Sałatka z wołowiny na kwaśno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę, cebulę i sól włożyć do garnka. Zalać wodą i gotować do momentu, aż mięso będzie bardzo miękkie. Mięso rozdrobnić. Wymieszać oliwę, ocet, oregano, sól i pieprz. Dodać pomidory, cebulę i papryczki. Wymieszać. Dodać wołowinę i awokado. Delikatnie wymieszać. Schłodzić i podawać np. z gorącymi tortillami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy