Sałatka z warzyw z rosołu

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

tradycyjna sałatka warzywna z nutką szaleństwa

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 5 marchewek
    2 pietruszki
    1/2 małego selera
    0,5 puszki groszku konserwowego
    0,5 puszki kukurydzy konserwowej
    1,5 litra bulionu drobiowego
    5 łyżek majonezu
    2 łyżeczki musztardy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1 łyżka czarnego sezamu

Sałatka z warzyw z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać, opłukać i przełożyć do garnka.
    Zalać bulionem i ugotować do miękkości.
    Po ugotowaniu wyjąć warzywa i ostudzić.
    Pokroić w kostkę.
    Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Dodać do pokrojonych warzyw.
    Dodać majonez oraz musztardę.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Dokładnie wymieszać.
    Wierzch posypać sezamem.
    Przechowywać w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy