SAŁATKA JARZYNOWA Z ROSOŁU

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

Szybki i prosty sposób na wykorzystanie warzyw ugotowanych w rosole. Dobra na kolację lub tak miedzy czasie na przekaskę

  • 30 min

Składniki:

  • Warzywa z rosołu;
    marchew
    pietruszka
    pasterniak
    dodatkowo;
    jajka ugotowane na twardo 4-5szt.
    ogórek kiszony 4-5szt.
    jabłko 1-2szt
    sól, pieprz
    majonez 4-5 łyżek
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka jarzynowa z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w drobna kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy , obieramy ze skorupek, kroimy, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i umyte i obrane jabłka również pokrojone w kostkę, mieszamy z wcześniej pokrojonymi jarzynami z rosołu, przyprawiamy, dodajemy majonez, mieszamy i gotowe.

Porady

Warzywa nie należy gotować do końca z rosołem , gdyż będą za miękkie, a to co miało wniknąć do rosołu to na pewno zostało w wywarze, bo przecież rosół trochę musi się pogotować , a po wyjęciu warzyw trochę wcześniej i rosół będzie pyszny i warzywa na sałatkę nierozgotowane .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować