Nie lubię bawić się w wyszukane dania jeżeli jestem głodna po całym ciężkim dniu. Ta sałatka jest idealna dla tzw"leniwych dni" na szybko. Wszystko kroimy, mieszamy i się zajadamy!!!
15 min
Składniki:
1 łodyga selera naciowego
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
1 mała czerwona cebula
20 szt. oliwek zielonych
3 ogórki konserwowe
1/2 papryki czerwonej
natka pietruszki
1łyżka jogurtu greckiego
pieprz
Sałatka z tuńczykiem, selerem naciowym papryką i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Seler, ogórek, cebulę, oliwki, paprykę kroimy na drobne kawałeczki, pietruszkę siekamy również na drobno. Dodajemy następnie rozdrobnionego tuńczyka, którego wstępnie odsączamy na sitku. Mieszamy wszystkie składniki dodając jogurt i przyprawiając do smaku.
Komentarze