Sałatkę szybko się robi, doskonale sprawdza się na śniadanie, kolacje, grill, spotkanie z przyjaciółmi. Smakuje doskonale, por nadaje sałatce ostrości.
30 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
50 dag pieczarek
20 dag sera żółtego
5 jajek
2 ogórki kiszone
1 puszka kukurydzy
1 /3 pora białej części
1 majonez
Sól, pieprz do smaku
Sałatka z pieczarkami i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obrać, obgotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Ser żółty, jajka, ogórki kroimy w kostkę, pora w ćwiarteczki.
Pieczarki po ugotowaniu wystudzić, odcedzić na sitku pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki sałatki mieszamy w miseczce, doprawić do smaku.
Komentarze