Sałatka z mozzarellą orecchiette

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 2 osób

Ten rodzaj mozzarelli świetnie nadaje się do sałatek. U mnie w towarzystwie rzodkiewki, awokado i czerwonej cebulki w lekkim dressingu koperkowo-cytrynowym.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 150 g mozzarelli orecchiette
    150 g rzodkiewki
    ¼ główki sałaty lodowej
    ½ czerwonej cebuli
    1 awokado
    4 łyżki posiekanego szczypiorku
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka posiekanego koperku

Sałatka z mozzarellą orecchiette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z mozzarellą orecchiette 1. Sałatę rozrywamy na małe kawałki, wrzucamy do miski do której dodajemy rzodkiewkę w plasterkach, cebulę w paseczkach, awokado w plasterkach i posiekany szczypiorek.
  • Sałatka z mozzarellą orecchiette 2. Całość zalewamy dressingiem z oleju, soku z cytryny i koperku. Na koniec dodajemy odsączoną mozzarellę i delikatnie mieszamy. Gotowe.

Komentarze

Podobne przepisy