Ten rodzaj mozzarelli świetnie nadaje się do sałatek. U mnie w towarzystwie rzodkiewki, awokado i czerwonej cebulki w lekkim dressingu koperkowo-cytrynowym.
20 min
Dla 2 osób
Składniki:
150 g mozzarelli orecchiette
150 g rzodkiewki
¼ główki sałaty lodowej
½ czerwonej cebuli
1 awokado
4 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka posiekanego koperku
Sałatka z mozzarellą orecchiette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę rozrywamy na małe kawałki, wrzucamy do miski do której dodajemy rzodkiewkę w plasterkach, cebulę w paseczkach, awokado w plasterkach i posiekany szczypiorek.
2.Całość zalewamy dressingiem z oleju, soku z cytryny i koperku. Na koniec dodajemy odsączoną mozzarellę i delikatnie mieszamy. Gotowe.
Komentarze