Sałatka z konserwowej papryki i cebuli w ketchupie

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sałatka z konserwowej papryki i cebuli w ketchupie to świetny dodatek do dań obiadowych.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litrowy słoik papryki konserwowej,
    1 cebula,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżka suszonej bazylii,
    5 łyżek ketchupu pikantnego ,
    olej do smażenia.

Sałatka z konserwowej papryki i cebuli w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
    Wrzucamy cebulę, przyprawiamy.
    Chwilę smażymy ( 2 minuty).
    Następnie dodajemy ketchup i smażymy 1 minutę.
    Paprykę konserwową kroimy w paski.
    Paprykę mieszamy z smażoną cebulą.
    Podajemy do dań obiadowych lub jako przystawkę.

    Smacznego ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy