Sałatka z kapustą - pekinką i kiszoną, burakiem do obiadu

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Po prostu pyszna.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
    200 g kapusty kiszonej
    3 ugotowane buraki
    puszka białej fasoli
    cebula
    łyżka miodu
    2 łyżki oliwy z oliwek
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku

Sałatka z kapustą - pekinką i kiszoną, burakiem do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską pokroić/poszatkować na małe kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Fasolę przelać zimną wodą i osączyć na sicie. Buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kiszoną kapustę pokroić jeśli jest taka potrzeba. Wszystkie warzywa przełożyć do salaterki i dodać miód, oliwę, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wszystko dobrze pomieszać. Zostawić na 15 minut, żeby smaki się połączyły. Podawać np. do obiadu. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy