Sałatka z indykiem i marynowaną cukinią

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smaczny pomysł na wykorzystanie zapasów cukinii lub mięsa z obiadu.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - 100 g mięsa z indyka ( u mnie upieczony z poprzedniego dnia)

    - 6 pomidorków koktajlowych

    - 5 dużych rzodkiewek

    - garść szpinaku typu baby

    - kilka kawałków marynowanej cukinii

    - sól, pieprz, olej lniany ( jeśli nie macie, może być oliwa z oliwek)

    - prażone ziarna słonecznika , dyni, sezamu do posypania

Sałatka z indykiem i marynowaną cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie jest niezwykle proste. Rzodkiewki i pomidorki myję i kroję na ćwiartki. Indyka również kroję w mniejsze kawałeczki. Wszystko razem mieszam, posypuję prażonymi ziarnami i doprawiam do smaku. Na sam koniec skrapiam olejem lub oliwą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy