Sałatka z fasolką szparagową i szynką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta do przygotowania i smaczna sałatka.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • fasolka szparagowa zielona 150 g,
    fasolka szparagowa żółta 150 g,
    ser feta 100 g,
    pomidorki koktajlowe czerwone i pomarańczowe 6 szt,
    szynka 100 g,
    posiekana natka pietruszki 1 łyżka,
    sól,
    pieprz,
    oliwa z oliwek,

Sałatka z fasolką szparagową i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, przyciąć końcówki, pociąć na mniejsze kawałki, zagotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić, pomidorki pokroić na ćwiartki, szynkę pokroić na plasterki i paski, ser feta pokroić w kostkę. Fasolkę wymieszać z pomidorami, serem feta, szynką, solą oraz pieprzem. Całość posypać posiekaną natką pietruszki oraz polać oliwą z oliwek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy