Sałatka z dynią

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kasza nie tylko na drugie danie do kotleta - można z nią zrobić także fajną sałatkę. W tym wydaniu kasza pęczak, dynia, ser feta oraz orzechy - iście jesiennie. Możemy podawać ją na ciepło, ale dobrze smakuje też na zimno.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • saszetka kaszy pęczak,
    dynia hokkaido - około 1/4 małej sztuki,
    70 g sera feta,
    garść orzechów włoskich,
    sól morska,
    szczypta tymianku,
    szczypta mielonego kolorowego pieprzu

Sałatka z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię myjemy kroimy na plastry ok 1 cm, posypujemy solą, tymiankiem oraz pieprzem. Wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na około 30 minut. Następnie kroimy w kostkę.
    Kaszę gotujemy około 20 minut.
    Ser feta kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki mieszamy razem.

Komentarze

Podobne przepisy